Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ντίνος Κλειτσιώτης: Μεγάλο πλήγμα η μείωση του αφορολόγητου

Ημέρα:

spot_img

Μεγάλο πλήγμα για μισθωτούς και συνταξιούχους, χαρακτηρίζει ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Ντίνος Κλειτσιώτης, το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του αφορολόηγτου ορίου.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο γνωστός καβαλιώτης οικονομολόγος σχολίασε τα όσα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (20/2) στον ΣΚΑΪ, ο γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος είπε ότι «το αφορολόγητο δεν είναι φετίχ».

«Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση μας εκπλήσσει καθημερινά…»

«Δεν είναι φετίχ το οτιδήποτε, δεν το λέω για να πάμε σε μείωση του αφορολόγητου, αλλά αν μια μείωση του αφορολόγητου διευκολύνει να κλείσει η αξιολόγηση, τότε να το συζητήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας, συμπληρώνοντας πως κάθε τι θα πρέπει να εξετάζεται στο σύνολο του, στο πλαίσιο της συμφωνίας.

«Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση καθημερινά μας εκπλήσσει αρνητικά. Ενώ από το στόμα του κ. Τσακαλώτου έχει ειπωθεί ότι αν μειωθεί, έστω κι ένα ευρώ το αφορολόγητο ο ίδιος θα παραιτούνταν, δυστυχώς η κυβέρνηση τελικά προχώρησε στην μείωση του από τις 9.500 ευρώ στις 8.500 ευρώ, όμως δεν είδαμε τον κ. Τσακαλώτο να παραιτείται. Σήμερα πλέον ακούμε από το στόμα του κ. Ρήγα, ενός κορυφαίου στελέχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να μας λέει ότι δεν είναι φετίχ η μείωση του αφορολόγητου. Όπως καταλαβαίνουν όλοι, δυστυχώς, πάμε σε μείωση του αφορολόγητου και μεγάλη επιβάρυνση των φτωχότερων συμπολιτών μας», τόνισε σχετικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Δεν είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη! Είναι οι άνθρωποι που έχουν πει τα μεγαλύτερα ψέματα από καταβολής του ελληνικού κράτους!»

Μάλιστα ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι πρόκειται για αυτούς που έχουν πει τα μεγαλύτερα ψέματα από καταβολής του ελληνικού κράτους.

«Αυτοί που έχουν εισόδημα πάνω από 500 ευρώ το μήνα, θα πληρώνουν φόρο, αν μειωθεί εκ νέου το αφορολόγητο όριο! Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. Αυτοί οι οποίοι κατηγορούσαν την κυβέρνηση Σαμαρά, που είχε το αφορολόγητο στις 9.500 ευρώ παρακαλώ! Δεν είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη! Είναι οι άνθρωποι που έχουν πει τα μεγαλύτερα ψέματα από καταβολής του ελληνικού κράτους! Εύχομαι να μην ισχύσουν αυτά που δήλωσε ο κ. Ρήγας, γιατί τότε σίγουρα θα πληγούν οι χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις. Είναι δραματικό σήμερα άνθρωποι που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, να έχουν επιπλέον μείωση από τις 8.500 ευρώ στο αφορολόγητο τους. Δυστυχώς θα επιβαρυνθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι κατά 800 ευρώ σε ετήσια βάση», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» και το KWN, ο κ. Κλειτσιώτης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...